Over ons

Services die we u bieden

Silk Voyage is een retail reisbureau gespecialiseerd in op maat gemaakte reizen in de landen langs de Grote Zijderoute en biedt reispakketten aan voor Europese toeristen, zoals cultuur, natuur en avontuur.

Wij positioneren ons als niche-dienstverlener binnen de reis- en toerismemarkt door op maat gemaakte hoogwaardige reiservaringen te presenteren. Silk Voyage – Uw one stop op maat gemaakte reisbegeleider!

Over ons

Silk Voyage is een uniek reisbureau en een perfecte gids om Europese reizigers de onbekende culturele en natuurlijke parels van de landen van de Zijderoute te laten ontdekken, die zich in Centraal-Azië en de Kaukasus bevinden.

WenM_190503_1190

De drijvende kracht achter Silk Voyage is Durdona Kadirova, geboren en getogen in Oezbekistan, die zich 10 jaar geleden in België vestigde. Ze kent niet enkel haar vaderland Oezbekistan van binnen en van buiten, maar weet ook, na 20 jaar in de omliggende landen te hebben gewerkt & gewoond, wat het betekent om een toerist of een buitenlander te zijn….

Dankzij een ruime levenservaring als expat heeft ze besloten om Silk Voyage te lanceren en onvergetelijke reizen aan te bieden in de Centraal-Aziatische- en Kaukasuslanden, namelijk: Kazachstan, Kirgizië, Turkmenistan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Armenië, Azerbeidzjan en Georgië. 

Durdona groeide op in de historische stad Sjahrisabz. Het stadcentrum is Unesco Werelderfgoed en is de geboorteplaats van de beroemde 14e-eeuwse veroveraar en heerser Timoer Lenk.

……Misschien stroomt de gedrevenheid en volharding van Timoer ook door Durdona’s aderen…Of werd ze door haar ouders, eigenaars van het prachtige Kesh Palace Hotel in Shahrisabz, geïnspireerd om haar eigen bedrijf te beginnen….?

Onbekend…

Weinig toeristen vonden de weg naar Bukhara en Samarkand via de Grote Zijderoute, waarlangs kleurrijk textiel en heerlijk pittige Aziatische gerechten te vinden zijn. Dit door een aangenaam mild klimaat!

Durdona ervaart vaak dat Oezbekistan nog steeds voor velen onbekend is:

  • Die ene keer dat haar collega’s zich verbaasden over de schoonheid en rijkdom van de Oezbeekse zijden kleding die ze droeg op een bedrijfsevenement….
  • …of toen haar moeder het Oezbeekse gerecht ‘Manti’ voor haar collega’s bereidde en niemand kon geloven dat deze heerlijke dim sum variant een typische Oezbeekse keuken was……..
  • …en dan de verbazing van haar Indiase vrienden toen ze te horen kregen dat ‘hun’ Taj Mahal was gecreëerd door haar ‘voorvader’, Sah Jahan uit de Timurid Dynastie.
food
shakhi-zinda

…maar niet lang meer onbemind?

De landen langs de Grote Zijderoute zijn de ultieme droom voor architectuurliefhebbers, de hemel op aarde voor fotografen en de kers op de taart voor ontdekkers van onbekende bestemmingen. En, u kunt nog steeds in alle rust en stilte van deze landen genieten.

Bent u op zoek naar avontuur, of geeft u de voorkeur aan een uitgestippelde reis of combineert u beiden liever? Bekijk dan onze website met nu al zo’n 50 verschillende mooie reisarrangementen, die altijd een mix zijn van cultuur, natuur en avontuur. Ontdek als eerste deze exotische locaties die vanaf nu verkrijgbaar zijn bij een Belgisch reisbureau!

Silk Voyage werkt een voorstel uit dat bij u past, in samenwerking met haar geselecteerde lokale partnersKwaliteit en klantentevredenheid staan bij Silk Voyage voorop. Daarom staat onze klantenservice klaar voor een snel antwoord op uw vragen. Ook feedback is daar erg welkom.

Geprikkeld? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info!

Paswoord vergeten?