Privacybeleid

Privacybeleid

Privacybeleid

Deze website is eigendom van Silk Voyage.

Contactgegevens:

Hoofdkwartier SILK VOYAGE

Keltenheuvel 11

B – 2650 Edegem

Aangesloten bij het Reisgarantiefonds

Lid van VVR, Goedgekeurd nummer is 9813.

BTW-nummer: BE 0781.902.038.

Wettelijke kennisgeving

Silk Voyage treedt op als verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens die verzameld zijn op de website https://www.silkvoyage.be (“website”) en de bijbehorende mobiele applicaties (de “Applicaties”). Silk Voyage stelt alles in het werk om uw absolute privacy te beschermen wanneer u de website bezoekt of de applicaties gebruikt. Door het boeken van uw reis met Voyage, accepteert u onze disclaimer en privacy- en cookiebeleid, die een antwoord willen bieden op al uw vragen over de verwerking van uw persoonlijke gegevens.

De gebruiker kan zich, kosteloos en op verzoek, altijd verzetten tegen het gebruik van zijn gegevens voor direct-marketingdoeleinden. Neem hiervoor contact met ons op via info@silkvoyage.be.

In overeenstemming met de Wet van 30 juli 2018 tot bescherming van personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens heeft de gebruiker een wettelijk recht op toegang tot en, indien nodig, correctie van zijn persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart), kunt u de schriftelijke mededeling van uw persoonsgegevens kosteloos verkrijgen door middel van een schriftelijk, gedateerd en ondertekend verzoek aan info@silkvoyage.be. Na identificatie wordt de kopie van uw identiteitsbewijs van onze servers verwijderd. Indien nodig kunt u ook vragen om de gegevens die onjuist, onvolledig of irrelevant zijn, te corrigeren of om uw gegevens via een gemeenschappelijk bestandsformaat over te dragen.

Silk Voyage kan anonieme of geaggregeerde gegevens verzamelen van niet-persoonlijke aard, zoals browsertype of IP-adres, het besturingssysteem dat u gebruikt of de domeinnaam van de website van waaruit u naar www.silkvoyage.be. komt. Dit maakt het voor ons mogelijk om de www.silkvoyage.be permanent te optimaliseren voor de gebruikers. Lees ook ons Cookiebeleid in verband hiermee.

Indien u de indruk heeft dat uw privacyrechten geschonden zijn, gelieve ons dan op de hoogte te brengen van de vermeende inbreuk via info@silkvoyage.be U heeft uiteraard het recht om een klacht in te dienen bij het Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (www.privacycommission.be), Drukpersstraat 35, 1000 Brussel.

Silk Voyage behoudt zich het recht om wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Check daarom regelmatig de privacyverklaring voor een update.

Categorieën van verzamelde gegevens

Wanneer u zich registreert bij Silk Voyage, een boekingsformulier voor een vakantie invult of de informatie in uw online account wijzigt, verzamelt Silk Voyage uw persoonlijke gegevens die u ons vrijwillig heeft ter bescchikking gesteld. Deze informatie omvat, in het bijzonder, uw e-mailadres en uw paswoord, en uw persoonlijke informatie en die van uw reisgenoten, inclusief volledige namen, nationaliteiten, geboortedata, telefoonnummers, postadressen, e-mailadressen, paspoortnummers en de bijbehorende vervaldata, en eventuele vakantiebeoordelingen die u op de website of via applicaties kunt plaatsen.

Telkens wanneer u informatie verstrekt met betrekking tot uw betaalkaart, geven wij u de mogelijkheid om uw gegevens te registreren om toekomstige transacties op de website of via applicaties te vergemakkelijken. Als u besluit om uw gegevens te registreren, wordt alleen de vervaldatum van uw kaart en een identificatiecode voor banktransacties bewaard. Deze informatie kan worden gebruikt voor toekomstige betalingen via ons beveiligd betaalplatform.

Uw surfgegevens

Wanneer u op de website surft of de applicaties gebruikt, verzamelt Silk Voyage informatie over uw browsersessie. Silk Voyage verzamelt bijvoorbeeld informatie over uw surfgeschiedenis op de website of op de applicaties: bekeken pagina’s, gemaakte zoekopdrachten, boekingen, verzoeken om op maat gemaakte reizen, feedback, verzoek om terugbetaling.

Silk Voyage gebruikt ook cookies om informatie op te slaan en toegang te krijgen tot deze informatie (voor meer informatie over ons gebruik van cookies, raadpleeg ons Cookiebeleid).

Ons gebruik van uw gegevens

Uw persoonlijke gegevens worden elektronisch verwerkt voor de volgende doeleinden:
Verwerking van reserveringen. Wanneer u een reservering plaatst op de website of via een applicatie, worden de essentiële persoonlijke gegevens die nodig zijn om uw reservering te verwerken, doorgegeven aan de externe leveranciers van Silk Voyage die betrokken zijn bij de levering van uw vakantie (hotels, luchtvaartmaatschappijen, touroperators, reisorganisatoren, etc.). Deze gegevens worden ook verwerkt om ons in staat te stellen onze klantenrelaties te controleren en onze boekhoudkundige verplichtingen (uw facturen) na te komen.

Communicatie met betrekking tot de door Silk Voyage geleverde diensten

Silk Voyage stuurt u verschillende soorten e-mails:

  • E-mails met betrekking tot uw reservering, bevestiging van uw vakantie, verstrekking van reisdocumenten, feedbackfrmulier, terugbetalingsformulier, annuleringen etc.
  • Andere e-mails: het verwelkomen van nieuwe klanten, informatie over uw activiteit of inactiviteit, nieuwe aanbiedingen van Silk Voyage.
  • E-mails op maat: voor meer informatie over ons gebruik van gepersonaliseerde e-mails, raadpleeg hieronder de rubriek “Aanpassingen en optimalisatie van uw ervaring”.

Een afmeldingslink is opgenomen in alle communicatie die wij verzenden, waarmee u zich op elk moment kunt afmelden voor onze communicatie.

Aanpassingen en optimalisatie van uw ervaring

Op basis van een analyse van uw surfgegevens en de informatie die u op de website en via de applicaties kunt verstrekken, sturen wij u gepersonaliseerde e-mails en advertenties met betrekking tot de diensten die Silk Voyage u aanbiedt, om ervoor te zorgen dat wij u de meest geschikte vakanties kunnen aanbieden, en met betrekking tot de functies die op de website beschikbaar zijn (aanbiedingen, lanceringen van een verkoop). Wij kunnen u ook berichten sturen via applicaties, indien u akkoord gaat met het ontvangen van dit soort berichtgeving.

Door de analyse van de gegevens met betrekking tot uw activiteit op de website, kunnen wij uw ervaring op de website verbeteren: wij gebruiken deze analyses om op basis van uw ervaring de meest relevante aanbiedingen voor te stellen.

Web analytics

De gegevens voor uw boekingen worden geanalyseerd om statistieken te verkrijgen, die vervolgens worden gebruikt om het verkoopbeleid van Silk Voyage te bepalen.

Delen van uw gegevens

Uw gegevens worden gedeeld met de leveranciers die betrokken zijn bij de uitvoering van uw boeking, om er zeker van te zijn dat deze correct wordt uitgevoerd.

In dit kader kunnen uw persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan een derde land (buiten de Europese Economische Ruimte). Als u een verblijf in een land buiten de EER boekt, worden de gegevens die nodig zijn om uw boeking te verwerken, doorgegeven aan onze leveranciers.

Sommige derde landen kunnen een lager niveau van bescherming van uw persoonsgegevens bieden dan de Europese wetgeving garandeert. In dit geval verbindt Silk Voyage zich ertoe om alle passende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens worden beschermd en verwerkt in overeenstemming met het recht van de Unie.

Wij werken ook samen met externe leveranciers, om van uw reis een gepersonaliseerde ervaring te maken. Daartoe verstrekken wij hun alleen de gegevens die zij nodig hebben om hun taken uit te voeren. Onze externe aanbieders zijn contractueel verplicht om de ontvangen persoonsgegevens uitsluitend voor de overeengekomen doeleinden en in overeenstemming met de geldende regelgeving te verwerken.

Termijnen voor het bewaren van gegevens

De persoonlijke gegevens die u verstrekt met betrekking tot uw online account en uw boekingen, en uw surfgegevens worden bewaard tot tien jaar na uw laatste activiteit op de website of het einde van uw laatste vakantie.

Na die periode van tien jaar wordt uw online account automatisch uitgeschakeld en moet u een nieuwe account aanmaken als u opnieuw gebruik wilt maken van onze diensten.

Laatste wijziging van deze pagina op 11-06-2019.

Paswoord vergeten?